Skip to content

Actualitat

Power over Ethernet (PoE), la solució combinada d’alimentació i comunicació per a les empreses que s’està convertint en estàndard

Power over Ethernet (PoE), la solució combinada d’alimentació i comunicació, s’està convertint ràpidament en alguna cosa comú en les empreses. Ja sigui que estigui treballant a casa, a l’oficina o usant WiFi en una cafeteria o en un altre lloc, és probable que hagis estat a prop de dispositius que s’alimenten de PoE sense adonar-te’n.

Què és PoE?

La resposta és simple: l’electricitat i les dades passen a través de el mateix cable Ethernet i el dispositiu connectat ja no necessita una font d’alimentació separada. Això vol dir menys cables i menys desordre, alhora que redueix costos d’instal·lació. PoE és ideal per a llocs de difícil accés pels cables d’alimentació tradicionals. Els dispositius PoE també es poden administrar de forma remota. Es poden reiniciar, encendre’ls i apagar-los fixant un horari per estalviar energia.

La gamma d’equips habilitats per PoE s’ha expandit significativament amb l’arribada de l’estàndard PoE ++, el que permet administrar fins 90W d’energia als dispositius a través del cable Ethernet. Gràcies a les innovacions dels fabricants d’aquests equips, ara es pot administrar fins 2880W d’energia als dispositius PoE connectats amb un sol commutador PoE . La velocitat de connexió varia de 100 Mbps a 10 Gb.

Però el que PoE pot fer de manera efectiva és molt més interessant que només el que mostren els números. PoE ara és adequat per a una àmplia gamma de dispositius i està exercint un paper important en el creixement d’Internet de les coses (IOT). PoE habilita una varietat de productes i aplicacions que permeten a les petites empreses estalviar diners, treballar de manera més eficient i comunicar-se millor.

 

10 aplicacions d’ PoE en els negocis actuals

Telèfons VoIP

Gràcies al seu baix consum d’energia, els telèfons VoIP han estat entre els primers dispositius en utilitzar PoE. PoE és extremadament útil per instal·lar telèfons en espais d’oficines temporals gràcies a l’abast de 100 metres i perquè sols es necessita un cable per a alimentació i dades. Si el que vols és col·locar els escriptoris el més separats possible (per exemple, quan es torna a treballar a l’oficina després d’una COVID) PoE resulta especialment útil.

Sistemes de conferència

Els sistemes de conferència són cada vegada millors en qualitat: no cal que s’asseguin un a prop de l’altre per veure i escoltar bé. En una reunió de vídeo, reuneix equips en diferents ubicacions i s’acosta a l’experiència d’una reunió física.

Punts d’accés sense fil

Ja sigui a casa o, per exemple, a l’oficina, en una fàbrica o en un magatzem, gràcies a PoE es poden posar fàcilment els punts d’accés sense fil exactament on millor funcionin i sense tenir en compte la presència d’endolls. WiFi ja és un dels principals usos d’ PoE .

Càmeres IP

Els sistemes de vigilància amb càmeres IP són molt més flexibles gràcies a PoE . Ara es poden col·locar on instal·lar un endoll sigui massa difícil, costós o fins i tot impossible. Per exemple, a la part alta de la paret o en els porxos. Fins i tot les càmeres PTZ (pa-tilt-zoom) i 4K IP, que requereixen una quantitat d’energia relativament gran, es poden connectar a través de PoE .

La potència de processament de les càmeres ha augmentat enormement perquè necessiten poder executar programari d’intel·ligència artificial, per exemple, per reconèixer cares o objectes, registrar matrícules o fer complir la llei. Això requereix més energia, de manera que una potència PoE més alta és molt útil.

Il·luminació LED

Cada vegada més empreses i consumidors estan invertint en il·luminació LED intel·ligent pel bé de l’entorn. PoE pot proporcionar energia per a il·luminació LED activada per moviment que es pot configurar perquè s’apagui quan no hi hagi ningú.

Sistemes de portes IOT

A l’igual que les càmeres IP, aquests són sistemes que requereixen tant d’alimentació com de connexió de dades. Amb PoE es pot veure qui està a la porta a través de l’ordinador portàtil i obrir-la de forma remota. També aprofita els nous desenvolupaments com el reconeixement facial.

Treballant des de casa

Es pot posar l’equip WiFi on millor funcioni, sense necessitat d’un cable d’alimentació addicional. També es pot utilitzar PoE per a l’automatització de la llar, com la calefacció i l’aire condicionat, càmeres de vigilància, il·luminació LED i sistemes d’accés. Fins i tot pots portar el teu telèfon VoIP a casa i connectar-te de manera segura al sistema telefònic a través del núvol.

Taulers d’informació digital

PoE proporciona, taulers de menú, sistemes de registre, senyals i pantalles publicitàries, energia i dades. La senyalització digital s’utilitza cada vegada més en el comerç minorista, l’atenció mèdica i l’hostaleria, per exemple, per mantenir ocupades a les persones mentre esperen o per mostrar informació útil.

Altaveus PoE

Amb l’ajuda d’altaveus PoE , es poden transmetre missatges en una oficina, escola, centre comercial o fins i tot a l’exterior. Pots configurar els altaveus individualment segons la ubicació .

Transmissió de vídeo HD

Amb un cable existent, pot mostrar vídeo HD o fins i tot 4K per crear parets de vídeo impressionants o enviar contingut multimèdia a múltiples pantalles.

Aquests exemples, donen una idea del que PoE pot significar per a les petites empreses en aquest moment. Ja treballes amb PoE?

Si necessites ajuda, contacta amb nosaltres.

 

Com et podem ajudar?

Explica’ns què necessites i contactem amb tu

A INFORBER SERVEIS TIC SL tractem la informació que ens faciliten les persones interessades amb la finalitat d’atendre les seves sol·licituds i enviar-los comunicacions comercials, així com els nostres butlletins.

938 213 802

de 09:00 a 13:30h – de 16:00 a 19:00h

ESTIGUES AL DIA AMB LA NEWSLETTER D'INFORBER!

Rep puntualment en el teu email  els articles que es publiquen en el blog.