Search
Close this search box.

Factura electrònica

Una factura electrònica és, davant de tot, una factura. És a dir, té els mateixos efectes legals que una factura en paper.

Normativa legal

Factura electrònica

Les factures, en general, i les factures electròniques, en particular, estan regulades pel Reial Decret 1619/2012, de 30 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació. Aquest Reglament estableix les normes que han de complir obligatòriament les factures, tant en paper com electròniques.

S’ hi regulen aspectes com:

Contacta'ns i t'assessorarem

T'ajudem a posar en marxa el teu projecte

Satisfer les necessitats de cada client

Tipus de factures electròniques

Convé distingir dos tipus fonamentals de factura electrònica: la factura electrònica amb format estructurat i la factura electrònica amb format no estructurat.

Ambdues són documents electrònics susceptibles de ser transmesos mitjançant xarxes de comunicacions electròniques, com Internet. La diferència estressa en què el format estructurat facilita el seu tractament automatitzat mentre que el no estructurat no ho facilita.

Factures en format no estructurat

Les factures en format no estructurat consisteixen essencialment en una imatge, la qual cosa implica que el seu processament per poder ser introduïdes en els sistemes informàtics del receptor requereix una intervenció manual o un procés costós que no sol estar completament automatitzat, com el reconeixement òptic de caràcters (OCR). Entre aquestes tenim les factures en paper escanejades i els fitxers PDF.

Factures en format estructurat

Les factures en format estructurat contenen dades i poden ser generades automàticament pels sistemes informàtics de facturació de l’ emissor i ser tramitades de forma igualment automatitzada pels sistemes informàtics de pagament i comptabilitat del receptor. Exemples de formats estructurats són els que utilitzen el llenguatge XML (com UBL o Facturae), EDIFACT, etc.

 

Beneficis i reptes: això és la factura electrònica

Avantatges de la factura electrònica

Beneficis específics de la factura electrònica són:

Els beneficis econòmics derivats de l’ automatització del procés de la factura superen els estalvis en impressió i enviament postal. Per això, el màxim benefici potencial es realitza mitjançant l’ ús de factures electròniques amb format estructurat, si bé hi ha escenaris on no es materialitzen aquests beneficis, com és el cas de factures destinades a persones físiques.

Aquests beneficis, però, no es podran materialitzar si no se superen importants reptes. Cal destacar els següents:

Contacte: Com et podem ajudar?

Explica’ns què necessites i contactem amb tu en breu

A INFORBER SERVEIS TIC SL tractem la informació que ens faciliten les persones interessades amb la finalitat d’atendre les seves sol·licituds i enviar-los comunicacions comercials, així com els nostres butlletins.

938 213 802

de 09:00 a 13:30h

de 16:00 a 19:00h

Liên hệ
Phone