Search
Close this search box.

Actualitat

El Govern destina 15 milions d’euros per impulsar la digitalització i la sostenibilitat dels comerços. Els ajuts ja estan actius.

El Govern destina 15 milions d'euros per impulsar la digitalització i la sostenibilitat dels comerços. Els ajuts ja estan actius. El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà a les 9:00 hores del dia 15 de desembre de 2022 i finalitzarà a les 14:00 hores del dia 19 de gener de 2023.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha presentat fa dies una nova línia d’ajuts dotats amb 15 milions d’euros per a la transformació digital dels comerços, que “reforcen encara més el compromís del Govern amb el comerç de proximitat ajudant-lo a ser més competitiu i sostenible”. Els ajuts estan finançats amb Fons Next Generation (NGEU) i seran gestionats directament pel departament d’Empresa i Treball, per mitjà del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM).

Torrent va presentar aquesta nova línia a Sant Cugat del Vallès després d’haver-se reunit amb representants de les principals associacions empresarials i de comerciants de la ciutat, acompanyat del director general de Comerç, Jordi Torrades, de la directora de la CCAM, Agnès Russiñol i Amat, i de l’alcaldessa Mireia Ingla i Mas. El nou instrument se suma, com ha recordat el propi conseller, als ajuts previstos pel propi Govern de la Generalitat en el Pla Anual del CCAM de 2022, d’un milió d’euros per al suport a la digitalització de les empreses i 3 milions d’euros destinats al teixit associatiu.

Torrent va remarcar que el Govern vol oferir “la transformació digital del comerç no només en sentit global sinó pensada per als milers de negocis concrets arreu del país”. En aquest sentit, el titular d’Empresa i Treball va assegurar que “hem de ser capaços d’afegir aquestes capes de tecnologia al nostre model de comerç per a què continuï sent eficient i competitiu”.

Next Generation EU – Ajuts del Programa de modernització del Comerç: Fons Tecnològic.
Estat: actiu
Data de finalització:
 19/01/2023

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ha publicat la convocatòra per a la concessió dels ajuts del Programa de modernització del Comerç: Fons Tecnològic en l’àmbit de les activitats de comerç al detall, i de les associacions i entitats de comerç.

Aquesta convocatòria s’emmarca en la inversió 4 del component 13 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que fa referència al “Suport al comerç”.

La convocatòria té com a finalitat impulsar la competitivitat i la modernització del sector, a través de la transformació digital i sostenible de les petites i mitjanes empreses de comerç i de les associacions i entitats de comerç

Actuacions subvencionables

En el cas de les empreses de comerç es consideraran subvencionables els projectes que incloguin les actuacions següents:

  1. Noves tecnologies dirigides a millorar diferents àrees de l’estratègia comercial en línia i de comunicació, del model de negoci i de l’experiència de compra:
    • Ús de noves tecnologies i tècniques d’analítica avançada per millorar l’atenció i fidelització dels clients
    • Despeses per fomentar i millorar l’experiència de compra en l’entorn digital (creació d’una botiga online)
    • Implementació de solucions de ciberseguretat
    • Despeses per al desenvolupament d’aplicacions informàtiques que serveixin per promocionar productes i serveis
    • Despeses de contractació de serveis d’assessorament tecnològic efectuat per persones acreditades pel CCAM
  2. Transformació del punt de venda:
    • Digitalització de la gestió del comerç.
    • Transformació digital del comerç no sedentari
    • Aplicació de noves tecnologies en el punt de venta per millorar i actualitzar el procediment de pagament
    • Adquisició de mobiliari tecnològic i eines tecnològiques per a l’establiment físic: balances, ordinadors, tauletes….
    • Interactivitat: etiquetes NFC, codis QR….)
    • Implantació d’etiquetes electròniques RFID
    • Sistemes de comptadors de persones
    • Sistemes de mesura del tràfic de persones a les diferents àrees de la botiga (mapes de calor)
  3. Sostenibilitat i economia circular:
    • Inversions per disminuir el consum d’envasos i embalatge
    • Adopció de noves tecnologies per disminuir els costos i l’impacte mediambiental de la distribució comercial, especialment pel que fa referencia a l’últim quilòmetre
    • Instal·lació de sistemes digitalitzats de punts de recollida (compra d’armaris amb el software corresponent) dins dels establiments físics en trama urbana consolidada

En el cas de les entitats i associacions de comerç es consideraran subvencionables les actuacions següents:

  • Ús de noves tecnologies i tècniques d’analítica avançada per millorar l’atenció i fidelització dels clients
  • Inversions en els canals digitals de les associacions
  • Publicitat i comunicació en mitjans o suports digitals
  • Mètriques i anàlisis del mercat
  • Solucions de ciberseguretat a nivell associatiu
  • Adquisició de mobiliari i eines tecnològiques
  • Formació destinada a millorar l’ús i gestió d’eines tecnològiques en el comerç, marketing digital, tècniques de fidelització i explotació i anàlisi de dades vinculats amb la venta online

Els projectes objecte de subvenció s’han d’executar de manera efectiva entre l’1 de gener de 2022 i el 30 de setembre de 2023.

Beneficiaris

Podran acollir-se a aquests ajuts:

  • Les persones professionals autònomes que siguin titulars d’un establiment de comerç al detall.
  • Les petites i mitjanes empreses titulars d’un establiment de comerç al detall.
  • Les entitats territorials, gremis i entitats sectorials de comerç sense ànim de lucre i les associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

Per ser beneficiari d’aquestes subvencions l’activitat principal del negoci haurà de correspondre amb les activitats recollides dins del CNAE 45 o 47 de la Classificació Nacional de les Activitats Econòmiques 2009 (CNAE 2009).

En el cas de les empreses de comerç és necessari que disposin, com a mínim, d’un establiment a peu de carrer a Catalunya. No podran obtenir la condició de beneficiaris en el marc d’aquesta convocatòria  les empreses fabricants i majoristes que no realitzen venda al detall.

Quantia

El pressupost estatal total d’aquesta convocatòria és de 50.000.000 d’euros per a cada un dels exercicis 2022 i 2023. En el cas de Catalunya, el pressupost destinat a aquesta primera convocatòria és de 7.430.059,44 euros.

El projecte ha de comportar una inversió mínima de 2.000 euros. La intensitat de l’ajut que es concedeixi serà d’un màxim del 80% de les despeses subvencionables del projecte finançat. La quantia màxima d’ajut que podrà rebre un únic beneficiari és de 75.000 euros.

Termini

El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà a les 9:00 hores del dia 15 de desembre de 2022 i finalitzarà a les 14:00 hores del dia 19 de gener de 2023.

Notícia

Bases reguladores

Consulta els detalls d’aquesta convocatòria

Vols més informació dels ajuts Next Generation? T’agradaria rebre alertes de properes convocatòries? Descobreix l’Oficina Next Generation EU d’ACCIÓ.

Referència legal Convocatòria DOGC Núm. 8809 del 09-12-2022

Demana’ns més informació

Contacte: Com et podem ajudar?

Explica’ns què necessites i contactem amb tu en breu

A INFORBER SERVEIS TIC SL tractem la informació que ens faciliten les persones interessades amb la finalitat d’atendre les seves sol·licituds i enviar-los comunicacions comercials, així com els nostres butlletins.

938 213 802

de 09:00 a 13:30h

de 16:00 a 19:00h

Liên hệ
Phone