Search
Close this search box.

Actualitat

La seguretat perimetral: una barrera contra les amenaces

La seguretat perimetral és una estratègia de seguretat que protegeix els recursos d'una organització dels atacs que provenen de l'exterior. Aquesta estratègia es basa en la creació d'una barrera física o virtual que impedeixi que els atacants accedeixin als sistemes i dades de l'organització. Coneix com.

Tipus de seguretat perimetral

Hi ha dos tipus principals de seguretat perimetral:

  • Seguretat física: Aquest tipus de seguretat utilitza elements físics per protegir els recursos d’una organització. Alguns exemples de seguretat física són les tanques, les portes, les càmeres de seguretat i els detectors de moviment.
  • Seguretat virtual: Aquest tipus de seguretat utilitza tecnologies informàtiques per protegir els recursos d’una organització. Alguns exemples de seguretat virtual són els firewalls, els antivirus i els sistemes de detecció d’intrusions.

Avantatges de la seguretat perimetral

La seguretat perimetral ofereix diversos avantatges, entre els quals destaquen:

  • Redueix el risc d’atacs: La seguretat perimetral crea una barrera que dificulta que els atacants accedeixin als recursos d’una organització.
  • Protegeix els recursos d’una organització: La seguretat perimetral ajuda a protegir els sistemes, les dades i els recursos d’una organització de danys o robatoris.
  • Millora la visibilitat de la seguretat: La seguretat perimetral proporciona una visió general de les amenaces que s’aproximen als recursos d’una organització.

Inconvenients de la seguretat perimetral

La seguretat perimetral també té alguns inconvenients, entre els quals destaquen:

  • La implementació d’una solució de seguretat perimetral pot ser costosa, especialment si s’utilitzen tecnologies complexes.
  • La configuració d’una solució de seguretat perimetral pot ser complexa, especialment si s’utilitzen múltiples tecnologies.
  • Les solucions de seguretat perimetral poden ser susceptibles a atacs sofisticats. Hi ha una cursa constant entre hackers i la seguretat establerta, els hackers estan constanment buscant la manera de vulnerar la seguretat.

Exemple de seguretat perimetral

Un exemple de seguretat perimetral és la combinació d’un firewall amb un sistema de detecció d’intrusions. El firewall bloqueja els atacs que provenen de l’exterior, mentre que el sistema de detecció d’intrusions detecta i bloqueja els atacs que aconsegueixen superar el firewall.

Conclusió

La seguretat perimetral és una part essencial de qualsevol estratègia de seguretat. Aquesta estratègia ajuda a protegir els recursos d’una organització dels atacs que provenen de l’exterior.

Contacta amb nosaltres per obtenir més informació.

Contacte: Com et podem ajudar?

Explica’ns què necessites i contactem amb tu en breu

A INFORBER SERVEIS TIC SL tractem la informació que ens faciliten les persones interessades amb la finalitat d’atendre les seves sol·licituds i enviar-los comunicacions comercials, així com els nostres butlletins.

938 213 802

de 09:00 a 13:30h

de 16:00 a 19:00h

Liên hệ
Phone