Actualitat

Vigila amb el Cryptojacking!

El cryptojacking és un tipus de ciberatac en el qual els hackers utilitzen els recursos d'un dispositiu, com un ordinador o un telèfon mòbil, per a minar criptomonedes sense el consentiment de l'usuari. Els hackers poden obtenir grans beneficis econòmics amb aquesta pràctica il·legal.

El cryptojacking és un tipus de ciberatac en el qual els hackers utilitzen els recursos d’un dispositiu, com un ordinador o un telèfon mòbil, per a minar criptomonedes sense el consentiment de l’usuari.

Això es fa aprofitant vulnerabilitats en programes o pàgines web, i és difícil de detectar ja que no sol causar un mal funcionament obvi del dispositiu. Fa que el consum del teu processador i/o tarja gràfica sobrepassi els límits de funcionament.

Els hackers poden obtenir grans beneficis econòmics amb aquesta pràctica il·legal.

Com funciona?

El cryptojacking funciona mitjançant la instal·lació d’un programari maliciós en el dispositiu de la víctima, ja sigui a través d’un correu electrònic de phishing, una pàgina web compromesa o un anunciant maliciós.

Aquest programa maliciós utilitza els recursos del dispositiu per minar criptomonedes de forma il·legal sense el consentiment del propietari del dispositiu.

Els hackers poden crear xarxes de dispositius infectats per aprofitar-se d’un gran número de recursos i incrementar la seva capacitat de mineria.

Els dispositius afectats poden presentar un mal funcionament, baix rendiment i una vida útil més curta a causa de l’ús excessiu de recursos.

El cryptojacking és una amenaça real i en constant evolució, i els usuaris han de ser conscients d’aquesta pràctica il·legal i prendre mesures per protegir els seus dispositius.

Recomanacions

Aquí tens algunes recomanacions per protegir-te del cryptojacking:

  • Mantenir el programari actualitzat per a protegir-te de les vulnerabilitats que els hackers poden aprofitar per instal·lar programari maliciós.
  • Utilitzar un antivirus: Instal·la i mantingues actualitzat un programa antivirus de confiança en el teu dispositiu per a detectar i eliminar possibles amenaces de cryptojacking.
  • Sigues vigilant amb els correus electrònics: No obrir mai correus electrònics sospitosos o enllaços desconeguts, ja que poden contenir programari maliciós que infecti el teu dispositiu.
  • Utilitza un bloquejador de publicitat: Els anuncis maliciosos són una de les formes més comunes de distribució del cryptojacking, per la qual cosa es recomana utilitzar un bloquejador de publicitat per evitar-los.
  • Evita les pàgines web desconegudes: Les pàgines web compromeses són una altra forma comuna de distribució del cryptojacking, per la qual cosa és recomanable evitar visitar pàgines web desconegudes o sospitoses.
  • Monitoritza l’ús dels recursos del teu dispositiu: Estigues atent a qualsevol canvi en l’ús de recursos del teu dispositiu, com ara el soroll excessiu dels ventiladors o la disminució del rendiment del sistema, ja que poden ser senyals d’activitat de cryptojacking.
  • Utilitza una extensió de bloqueig de cryptojacking: Algunes extensions del navegador, com ara NoCoin, poden ajudar a bloquejar les criptomineries no autoritzades en les pàgines web que visites.

Recorda que la millor manera de prevenir el cryptojacking és ser vigilant i prendre precaucions per protegir el teu dispositiu i les teves dades personals.

Contacta amb nosaltres.

Contacte: Com et podem ajudar?

Explica’ns què necessites i contactem amb tu:
web, eCommerce, màrqueting online, ERP, CRM, ciberseguretat, teletreball, VoIP, …

A INFORBER SERVEIS TIC SL tractem la informació que ens faciliten les persones interessades amb la finalitat d’atendre les seves sol·licituds i enviar-los comunicacions comercials, així com els nostres butlletins.

938 213 802

de 09:00 a 13:30h

de 16:00 a 19:00h