Actualitat

Social Commerce. Claus per vendre a través de les xarxes socials en temps de Coronavirus.

Començant pel principi direm que Social Commerce podria definir-se com una forma de comerç electrònic que utilitza les xarxes socials com un canal més per empènyer el procés de venda online. En aquest sentit les xarxes socials, incorporen elements socials dins de l’e-commerce que van més enllà de ser única i exclusivament una plataforma de venda online. Estem parlant, d’una banda, del feedback social i les aportacions a través de valoracions i comentaris que altres internautes fan sobre els productes i, de l’altra, de l’ús que les marques fan dels influencers perquè aquests parlin i promocionin els seus productes a les xarxes.

Amb aquestes estratègies el Social Commerce aconsegueix que l’actitud dels usuaris en relació a les marques i productes canviï a millor. Mostrin una major acceptació de la publicitat, intensifiquin la seva relació amb els productes, i creïn un vincle i una experiència més emocional amb ells.

Gràcies a la relació de confiança generada amb la marca a través de les xarxes socials es produeix una major predisposició a la compra. D’aquí la importància de definir una estratègia de màrqueting digital per a les empreses que incorporin les xarxes socials.

És evident, doncs, que cada vegada són més els usuaris que basen les seves decisions de compra en les tendències que s’observen en les xarxes socials. Segons dades publicades per IAB Spain al «Estudi Anual de Xarxes Socials 2019», el 85,5% de la població internauta espanyola de 16 a 65 anys utilitza les xarxes socials. Això representa 25,5 milions d’usuaris.

A partir d’aquí formulem tres preguntes. La primera d’elles és si la teva empresa té un comerç electrònic per a realitzar la venda online dels teus productes i/o serveis? La segona és, si l’estratègia de màrqueting digital de la teva empresa incorpora les xarxes socials?, i la tercera pregunta, però no menys important, és si la teva empresa combina aquestes dues eines d’una manera eficient, el comerç online i les xarxes socials, per arribar a impactar als 25,5 milions d’usuaris, o part d’ells, i oferir-los els teus productes i/o serveis?

Avui dia hi ha moltes petites i mitjanes empreses que venen els seus productes utilitzant el l’e-commerce, i al mateix temps també disposen de diverses xarxes socials, a través de les quals mostren els seus productes i s’interrelacionen amb el seu públic objectiu. Una estratègia en la qual fer èmfasi és, precisament, la de venda a través de les xarxes socials. En aquesta s’estableix un procés de compra molt més directe, ja que es beneficia de l’impuls de compra que poden mostrar els usuaris quan estan navegant per les xarxes socials .

La majoria de xarxes socials compten amb plataformes que permeten vincular el nostre comerç electrònic en elles, i crear un procés de compra fàcil i senzill en un entorn amigable i de confiança per a l’usuari.

Algunes de les xarxes socials aptes per dur a terme una estratègia de Social Commerce són Facebook, Instagram, Pinterest i fins i tot WhatsApp. Ens centrarem en dues d’elles, Facebook i Instagram.

Facebook

Facebook permet a les empreses mostrar els seus productes com si fos un catàleg en el qual apareix tota la informació relativa als productes, el preu i imatges. Cal tenir en compte, però que el procés final de compra, és a dir la transacció de pagament, es realitza directament a la botiga online de la marca.

L’opció de tenir vinculat el catàleg de productes d’un e-commerce a Facebook també permet etiquetar productes que es publiquin a la pàgina de Facebook, sent una forma més d’aportar informació a l’usuari i facilitar-li la compra d’aquest, si ho desitja.

Instagram

Una xarxa social que creix any rere any i que, segons IAB Spain, la utilitzen 54% dels usuaris, principalment dones de 16 a 45 anys. Les empreses que utilitzen Instagram, en destaquen les  relacionades amb productes i serveis vinculats amb l’estil de vida com la moda, la bellesa, l’esport, la gastronomia, l’oci, … . Instagram s’ha convertit en una plataforma molt útil per a les petites i mitjanes empreses per arribar al seu públic objectiu, i encara més amb l’aplicació Instagram Shopping. Aquesta app vincula els e-commerce de les marques a Instagram, el que permet, d’una manera fàcil i assequible accedir a la fitxa d’un producte on es mostra la imatge, descripció i preu. De la mateixa manera que amb Facebook, el procés de compra es finalitza a la botiga online de la marca.

Així doncs, ja fa temps que el Social Commerce està jugant un paper important com a canal de venda online. Un paper que, a més presenta una avantatge important, i és que està a l’abast de petites i mitjanes empreses. Si a això li sumem una estratègia de màrqueting digital recolzada amb campanyes de publicitat dins les mateixes xarxes socials, i l’ús i la vinculació cada dia més gran dels usuaris amb aquestes xarxes, dóna com a resultat un augment en les vendes mitjançant el Social Commerce , i per tant les taxes de conversió esperades són cada dia més altes.

És cert doncs, que aplicar l’estratègia de Social Commerce en un moment com el que estem vivint, on el coronavirus, l’estat d’alarma i el confinament impedeixen sortir al carrer i on s’ha produït un augment de l’ús d’Internet i de les vendes online, pot ser una bona eina per incentivar les vendes dels nostres negocis.

Contacteu amb nosaltres per que us assessorem amb la vostra estratègia.

Contacte: Com et podem ajudar?

Explica’ns què necessites i contactem amb tu en breu

A INFORBER SERVEIS TIC SL tractem la informació que ens faciliten les persones interessades amb la finalitat d’atendre les seves sol·licituds i enviar-los comunicacions comercials, així com els nostres butlletins.

938 213 802

de 09:00 a 13:30h

de 16:00 a 19:00h